Historie Bollair

Bollair werd op 18 september 2011 opgericht door de inschrijving bij de Kamer van koophandel onder de naam Bollair Ballondecoraties.

De naam Bollair is een samenvoeging van de achternaam van de oprichtster, Lianne Bollars, en het engelse woord voor "lucht": "air". "Bollars" en "Air" is Bollair geworden. De naam is ontworpen door Bart Kuipers, die mede verantwoordelijk is voor het eerste logo:

Bollair Ballondecoratie 1ste logo

Het logo van Bollair Ballondecoraties vanaf 2011, ontworpen door RHOIdesign in Helmond. 

2012 was het eerste jaar van Bollair Ballondecoraties, welke geleid heeft tot al een heel aantal vaste klanten, maar zeker ook tot de uitbreiding van haar portfolio. Naast het maken van mooie, creatieve en professionele ballondecoraties, stond 2012 ook in het teken van het professioneel bedrukken van ballonnen, het leveren van eigen LED lampjes voor in de ballonnen en de levering van andere ballonaccessoires, zoals helium en ballonnenbomen aan zakelijke klanten.

Ook werd de eerst bedrijfsauto gekocht:

Bollair Ballondecoraties Fiat Doublo Cargo Maxi

Bollair Ballondecoraties eerste bedrijfsauto

Het jaar 2013 stond in het teken van investeren.

Er werd een RolandDG snijplotter aangeschaft. Hiermee kunnen stickers gemaakt worden, welke op zowel de ballonnen als op ramen en auto's geplaatst kunnen worden. Hierdoor kunnen de ballondecoraties nog meer gepersonaliseerd worden naar de wensen van de klant.

In september hebben we afscheid genomen van de Fiat Doublo en is vervangen door een grotere broer, een Nissan Interstar L2.

In de zomer van 2013 bleek dat werken vanuit huis behoorlijk wat beperkingen met zich mee begon te brengen Bollair Ballondecoraties is toen op zoek gegaan naar een geschikte bedrijfsruimte. Die hebben we gevonden onder hetzelfde dak als Rooijakkers Party & Event te Helmond, een welbekende naam in Helmond en omstreken. Bollair blijft een zelfstandige onderneming en behoud daarmee ook haar eigen intentiteit.

Bollair ballondecoraties kreeg de Lean and Green award op 20 Oktober 2015 uitgereikt met als doel om in 2020 minimaal 20,2% CO2-reductie te bereiken ten opzichte van 2015. De CO2-emissie wordt uitgedrukt in kg CO2 per FTE.

Met ingang van 1 Januari 2017 is Bollair Ballondecoraties samen met alle klanten overgegaan naarPartyHome in Deurne, en uiteindelijk is medio augustus 2017 Bollair ballondecoraties overgegaan in WOW Ballonnen in Venray. 

Met ingang van 2019 is Bollair weer in de handen van Lianne Bollars. Bollair levert alleen nog aan zakelijke klanten.

Bollair is gestopt in 2020, wij leveren geen ballonen / Helium meer. Wij danken alle klanten voor het vertrouwen door de jaren. 

Tijdens COVID is er nagedacht welke kant Bollair op moet gaan, er is nieuws, de persoonlijke aandacht en een eigenwens tot aanleg van een zwembad heeft er toe geleid dat Bollair zich gaat richten op zwembaden aanleg en onderhoud.

Lianne Bollars

Kvk 535634537